Явно жертвите придобиха смелост и все повече ни търсят. Това

...
 Явно жертвите придобиха смелост и все повече ни търсят. Това
Коментари Харесай

Гл. инспектор Зорница Шуманова: Отчитаме 27% ръст на сигналите за...

 Явно жертвите получиха храброст и от ден на ден ни търсят. Това съобщи гл. контрольор Зорница Шуманова от Главна дирекция " Национална полиция " в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

 

„ Когато се получи сигнал за принуждение, си има написан, строго регламентиран ред кой чиновник да бъде зает. Министерство на вътрешните работи работи интензивно по линия на домашното принуждение от 16 година и имаме доста подробни методически инструкции по какъв начин да действаме “, акцентира тя.

 

„ Най-новото е написан логаритъм за оценка на риска дадена жертва да не попадне още веднъж в риск обстановка на принуждение. Още в самото начало нашият чиновник би трябвало да раздели жертвата от насилника и да зададе съответен въпрос “, изясни гл. контрольор Зорница Шуманова.

„ По отношение на децата Министерство на вътрешните работи доста добре координира работата с отделите за протекция на детето, както и с Детска педагогическа стая. В екипа наложително се включва специалист от Детска педагогическа стая и проверяващ служител на реда “, съобщи тя във връзка случая на 5-годишното дете, обезобразено от пастрока си.

 

Във връзка със случая на убития Пейо Пеев, контрольор Шуманова разкри, че във връзка с потърпевшите мъже има 27% растеж на сигналите. Насилието не е единствено физическо, а и психическо, сподели още тя.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР